Αρχική Σελίδα 
 Η εταιρεία 
 Επιστημονικές
Εκδηλώσεις ΕΕΜΜΟ 
 Ιατρική Εκπαίδευση 
 Προσεχή
συνέδρια - εκδηλώσεις 
 Πληροφορίες
για ασθενείς 
 Χρήσιμοι σύνδεσμοι
(links) 
 On line
περιοδικά 
 Περιοδικό Οστούν 
 Επικοινωνία 
Εισαγωγή χρήστη
Remember me on this computer
  Forgot your password?
  Register


Εγγραφή στο ενημερωτικό της εταιρίας
Modify subscription
(συμπληρώστε το email σας)Home / Πληροφορίες για ασθενείς

Τα περισσότερα φαρμακευτικά σκευάσματα δεν έχουν λάβει έγκριση για θεραπεία σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Υπάρχουν πάντως ορισμένα που έχουν ένδειξη και έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΦ για χρήση σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με «οστεοπόρωση λόγω χρήσης κορτικοστεροειδών». Η γενική πρακτική σε γυναίκες με δευτεροπαθή οστεοπόρωση που δεν έχουν φθάσει σε ηλικία εμμηνόπαυσης είναι η αποκατάσταση του ιατρικού προβλήματος που δημιουργεί την απώλεια οστικής μάζας ή η διακοπή φαρμάκου που την επιδεινώνει. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι τελικώς εφικτό, ο ιατρός μπορεί να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή με πολλή προσοχή. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Συμπέρασμα

Αν και δεν είναι ποτέ αργά για να κάνετε σωστά βήματα για την υγεία του σκελετού σας, η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να προστατεύετε τα οστά σας είναι όταν είστε νέοι.

Αλλά ακόμα και αν έχετε ήδη εκδηλώσει οστεοπόρωση ή είστε σε υψηλό κίνδυνο να την εμφανίσετε, τα καλά νέα είναι ότι και πάλι μπορείτε να κάνετε σπουδαία πράγματα για να περιορίσετε την απώλεια της οστικής μάζας και τα κατάγματα. Για να προστατέψετε την υγεία των οστών πρέπει να τρώτε υγιεινά, να ασκήστε καθημερινά και να υιοθετήσετε έναν «ποιοτικότερο» τρόπο ζωής. Η διατροφή με λαχανικά και φρούτα, όπως και με γαλακτοκομικά είναι σημαντικό βήμα για υγιή οστά. Δεν φτάνει μόνο αυτό όμως. Για να διατηρήσουμε την ευρωστία του σκελετού μας θα πρέπει να αποφύγουμε και «κακές συνήθειες» σαν το κάπνισμα, το αλκοόλ, την «καθιστική ζωή» και το «γρήγορο φαγητό», πράγμα που ίσως φαντάζει δύσκολο για την σύγχρονη ελληνίδα.

Αν πιστεύετε ότι κινδυνεύετε ρωτήστε τον ιατρό σας. Κάθε στιγμή μπορεί να γίνει η αρχή για δράση!

INTEROPTICS S.A.
Powered by INTEROPTICS S.A.
Copyright © 2011
ΕΕΜΜΟ
Διεύθυνση: Θράκης 2, 151 24, Μαρούσι, Τηλ/Fax: 210 6128606, e-mail: eemmo@otenet.gr