Αρχική Σελίδα 
 Η εταιρεία 
 Επιστημονικές
Εκδηλώσεις ΕΕΜΜΟ 
 Ιατρική Εκπαίδευση 
 Προσεχή
συνέδρια - εκδηλώσεις 
 Πληροφορίες
για ασθενείς 
 Χρήσιμοι σύνδεσμοι
(links) 
 On line
περιοδικά 
 Περιοδικό Οστούν 
 Επικοινωνία 
Εισαγωγή χρήστη
Remember me on this computer
  Forgot your password?
  Register


Εγγραφή στο ενημερωτικό της εταιρίας
Modify subscription
(συμπληρώστε το email σας)Home / Πληροφορίες για ασθενείς

Η οστεοπόρωση μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας σε αλλαγές. Μπορεί να χάσετε ύψος. Το άνω μέρος του κορμού σας μπορεί να γύρει προς τα εμπρός δημιουργώντας κύφωση, ενώ η κοιλιά σας μπορεί να προέχει προς τα έξω. Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι τόσο δραστικές και να κάνουν πιο δύσκολη την επιλογή ρούχων που σας ταιριάζουν.

Οι μπλούζες και τα πανωφόρια μπορεί πλέον να γίνουν πιο στενά στους ώμους και την πλάτη. Το κολάρο και ο γιακάς των πουκαμίσων σας μπορεί να χαίνει ή να προέχει. Οι φούστες και τα παντελόνια σας μπορεί να φτάνουν τώρα πάνω από την κοιλιά σας έως το στήθος σας. Τα φορέματα και οι φούστες να μοιάζουν πιο κοντά στο πίσω μέρος και πιο μακριά στο μπρος.

Το να φαίνεστε όμορφη είναι στενά συνδεδεμένο με την καλή σας διάθεση και αυτοεκτίμηση. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βρείτε ρούχα που σας ταιριάζουν και σας κολακεύουν, όταν έχετε οστεοπόρωση. Αν ράβετε η ίδια τα ρούχα σας, μπορείτε να τα τροποποιήσετε αναλόγως, ενώ υπάρχουν και καταστήματα που μπορούν να το κάνουν για σας.

Μερικές συμβουλές για τις ενδυματολογικές σας επιλογές :

  • Γενικώς, προτιμήστε τα ρούχα που είναι χαλαρά, ίσε ίσια γραμμή ή με λιγότερο στενή φόρμα.
  • Οι μπλούζες που επιλέγετε καλό θα ήταν να έχουν στρογγυλή λαιμόκοψη και όχι τετραγωνισμένη ή με σχήμα V.
  • Διαλέξτε πανωφόρια με φαρδιά μανίκια με μεγάλο εύρος στους ώμους
  • Ακόμα, τοποθετήστε βάτες στους ώμους των παλτών και στις μπλούζες σας για να αποφύγετε την έκθεση κυφωτικών χαρακτηριστικών
  • Δοκιμάστε ριχτά φορέματα χωρίς ζώνη στη μέση (πχ Τουνίκ)
  • Ψάξτε για πανωφόρια (παλτό και ζακέτες) με ενίσχυση στις πλάτες και τους ώμους. Επίσης, αντί για στενά σακάκια και τζάκετ, προτιμήστε ημίπαλτα, ακόμα και κάπες ιδιαίτερα αν είστε ψηλή.
  • Χρησιμοποιήστε κοσμήματα, κασκόλ, φουλάρια για να προσελκύσετε την προσοχή στο πρόσωπο και να απομακρύνετε τα βλέμματα από την πλάτη σας και την κοιλιά.
  • Αποφύγετε τα πολύπλοκα πανωφόρια και φορέματα με πολλά δεσίματα και πιέτες
  • Δοκιμάστε διαφορετικά είδη στηθόδεσμων (σουτιέν) και διαλέξτε το πιο άνετο. Συνήθως, βολεύουν καλύτερα τα αθλητικού τύπου, αυτά με οπίσθια ενίσχυση(στην πλάτη) και με τιράντες.
  • Προτιμήστε παντελόνια με ελαστικό κλείσιμο στη μέση και όχι φερμουάρ, ή τουλάχιστον συνδυασμό τους.

Η Μαγεία των φουλαριών

Τα φουλάρια είναι ένα από τα αξεσουάρ που μπορεί να μπει στην καθημερινότητα σας και να σας βοηθήσει να κρύψετε ατέλειες που δημιουργεί η οστεοπόρωση στο σώμα σας. Μπορείτε να κρύψετε με αυτό μία κύφωση ή την σκολίωση ενός ώμου. Να γεμίσετε ένα άδειο κολάρο ή την παραμόρφωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής σας στήλης. Πολύχρωμα φουλάρια με ζωντανά χρώματα σας ανανεώνουν και ανεβάζουν την ψυχολογία σας. «Τολμηρά» φουλάρια θα τραβήξουν τα βλέμματα από την πλάτη σας και θα τα «ρίξουν» στο γελαστό σας πρόσωπο. Αν τέλος επιλέξετε ένα μακρύτερο φουλάρι και το αφήσετε να «πέσει» στην πλάτη σας θα δείχνετε ψηλότερη και πιο γοητευτική.

Να είστε δημιουργική και να διασκεδάζετε! Μην αφήσετε την οστεοπόρωση να έχει τον έλεγχο!

INTEROPTICS S.A.
Powered by INTEROPTICS S.A.
Copyright © 2011
ΕΕΜΜΟ
Διεύθυνση: Θράκης 2, 151 24, Μαρούσι, Τηλ/Fax: 210 6128606, e-mail: eemmo@otenet.gr